e-zine går i graven

Sedan 1998 har jag haft en sida kopplad till Ingemars Myntsida, Myntsidans e-zine. Sidan tillkom som en plats där jag kunde placera mindre notiser etc. som inte hade någon naturlig placering på huvudsidan. I mångt och mycket har e-zine fungerat som en enkel blogg under de dryg 10 år som den funnits till.

Allt material på e-zine har varit (för hand) html-kodat. Den som är data intresserad vet vilket merarbete detta medför. Vid varje förändring måste man gå in den i den bakomliggande koden och göra förändringarna… Med dagens “bloggverktyg” har allt blivit mycket enklare, man skriver bara in texten och sedan med en enkel knapptryckning publicerar man det skrivna!

e-zine går alltså i graven idag. Ny teknik får ersätta gammal. Den typ av information som funnits på e-zine kommer framöver att publiceras här på Myntbloggen. Vissa delar av e-zine kommer att finnas kvar i sin helhet. Arkivet med notiser är flyttad till länken “Diverse om mynt” och Agendan har fått en egen länk “Numismatisk Agenda” på första sidan på Ingemars Myntsida

Leave a Reply

Your email address will not be published.