Piratkopior på auktionssiter

Tradera (och dess ägare ebay) har idag skickat ut ett mail. I mailet uppmanas medlemmarna att skriva på en “petition” om att de europeiska lagstiftarna ska revidera EU:s konkurrenslagstiftning så att orättvisa handelsvillkor kan stoppas. Orsaken till uppropet är att vissa varumärkesinnehavare vill förhindra försäljningen av deras produkter på marknadsplatser på nätet och andra webbplatser i hela EU.

Tradera skriver också i brevet att dom är stolta över deras fortlöpande arbete med att hålla siten fri från piratkopior.

Ett växande problem för oss myntsamlare är det ökade utbudet av förfalskade mynt. De senaste året har allt flera kinesiska “pirat”-kopior sålts på siten. Jag har fått mail av personer som påpekat förekomsten av falska mynt för Tradera. Åtgärder från Tradera har uteblivit och dessa kopior har legat kvar till försäljning. De relativt höga slutpriserna indikerar dessutom att kopiorna köpts i tron att det är äkta mynt.

Skriv gärna på “petitionen”. Men passa samtidigt på att skicka ett mail till Tradera där du uppmanar dom att stoppa försäljningen av dessa kinesiska förfalskningar. Hänvisa gärna till deras fortlöpande arbete med att hålla siten fri från (pirat)kopior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.