Aurum 7 – slutpriser

Nu har auktionen avslutats och slutprislistan ligger ute. Var själv inte på plats men har till och från under dagen följt slutpriserna direkt på nätet. Uppdatering förefaller ha skett online efter varje avslut!

Överlag goda priser även om jag personligen tycker att många av de svåra äldre varianterna gick lite väl billigt. Kvaliteten på många av varianterna var låg vilket naturligtvis påverkade slutpriserna. En lot med flera ovanliga 2 Ör Sm 1746 slutade på utropspris, låga 600. När det gäller kronmyntsperiodens svårare varianter betalades dessa mycket bra trots låg kvalitet. Bäst här gick de svåra varianterna av tvåkronor 1876 och 1878 samt ettöringarna 1879 och 1880. Kronmyntsperioden mynt och dess varianter är populära bland många samlare.

Bäst över utropspris gick ett antal ryska mynt. Möjligtvis var dessa lågt prissatta för att locka köpare från andra sidan Östersjön. Slutpriserna blev riktigt höga och flera utropspriser nästan tiodubblades, dyrast blev 10 Rubel 1768 111000 (15000) och Rubel 1705 51000 (6000).

Hela slutprislistan finns på Aurums hemsida.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.