MISAB 6 slut

Det var rekordmycket publik på dagens auktion. En orsak var naturligtvis att det var en endagsauktion. Vid andra MISAB auktioner där de utländska mynten sålts dag ett och de svenska dag två har publiken delvis bytts ut, nu var alla på plats samtidigt.

De höga prisnivåerna håller i sig även om de riktiga rariterterna från Sven Svenssons samling ändå gick dock relativt billigt. Elbingdalern stannade på 352 tkr och Vadstensdalern på 225 tkr. Höga slutpriser men jag tror inte många lyft på ögonbrynen om dessa två objekt hade sålts för över halvmiljonen styck. Prisraketen blev istället dalern 1534 som budades upp från 100 tkr till 280 tkr. Johan Sverkerssons myntet kostade denna gång ungefär lika mycket som på MISAB 1, 130 tkr.

Hela slutprislistan hittar du här MISAB 6 – slutprislista.

Omsättningen på auktion 6 blev om jag räknat rätt strax under 8 mkr, dvs högre än det brukar vara på MISAB. Snittpriset per objekt blev nästan 7000 vilket också är betydligt högre än normalt. I veckan är det dags för Hagander 3, har för mig att snittpriset per objekt i höstas var ungefär det tiobubbla MISAB eller mäktiga 70 tkr.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.