Auktion x2 på lördag i Stockholm

På lördag hålls två auktioner med numismatiska objekt i Stockholm. Först ut är Historiska Värdepappersföreningen auktion 66 med auktionsstart 1100 på KMK. Toppobjektet på myntsidan är Uppsala öret 1523. Förutom ett antal mynt säljs flera bra sedlar och andra historiska värdepapper! Bl.a. den sista sedeln från Skaraborgsbanken 10 krona 1883 Litt G Nr 100.000.

Tre timmar senare, klockan 1400, är det så dags för myntdelen på Frimärkshuset auktion 136, med en halvstor numismatisk avdelning. Där en rad snygga plåtmynt , inklusive en ungersk plåt som väger hela 23,6 kilo, utgör grundstommen för myntdelen. Men också en auktion där ett flertal bra sedlar kommer att säljas.

Det finns säkert möjlighet att besöka båda auktionerna och däremellan också hinna med en lunch, åtminstone om det bara är mynten du är ute efter.

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.