MISAB 9 – katalogenIdag anlände katalogen till MISAB 9, punktligt som alltid, cirka en månad före auktionen. Det kan alltid diskuteras när en katalog ska distribueras. Kommer den allt för tidigt finns kanske risk att eventuella budgivare glömmer bort auktionen. Om katalogen är för sen uteblir säkert en och annan presumtiv budgivare. Det senare var aktuellt för 13 år sedan när en bättre svenska samling skulle säljas i London. Katalogen levererades alldeles för sent och dom som åkte till London var en liten skara som kunde göra riktigt bra fynd. Särskilt som auktionsfirman tvingades att kraftigt sänka utropspriserna för att över huvudtaget kunna genomföra en auktion med sålda mynt. Detta var för länge sedan… när internet var i sin vagga och anbud skickades med “snigelpost” eller gjordes via telefon, pundkursen var väl då inte heller direkt gynnsam. Idag med möjligheter att ofta kunna bjuda on-line får säkert en auktion bud trots att katalogen är sen. En månad före auktioner tycker jag är perfekt. Det finns lagom med tid att studera katalogen och göra sina prioriteringar.

Den närmaste tidens kvällslektyr och för den del också läsningen på den dagliga pendlingsturen är säkrad. Har ännu bara som hastigast bläddrat igenom katalogen, men måste säga att det finns mycket köpvärt i den. Får väl återkomma till detta lite senare.

Att det denna gång är en endagsauktion gillar jag. Att boka upp både lördag och söndag är inte alltid så populärt hemmavid. Nu räcker det att begära “permission” på lördagen och en sen hemkomst (visningsdagen) brukar aldrig vara några problem! Annars tycker jag förra auktionen hade ett perfekt upplägg, fredag kväll plus lördag. Men det kanske bara är vi som bor och jobbar i Stockholmsområdet som tycker det?

Har du inte redan beställt katalogen är det dags att göra det. En tryckt katalog är alltid trevligare än en pdf och ligger pdf-en i datorn finns alltid risken att den försvinner vid en hårddisk-krasch…

… nu ska jag dyka ner i katalogen och vara “otillgänglig” i några timmar!!!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.