Misab 9 – slut

Trots att jag är lyckligt lottad och bor relativt nära Stockholm blev det en riktigt lång dag. Gick hemifrån 0640 i morse och kom hem precis 13 timmar senare och då avstod jag ändå både sedlar, medaljer, litteratur och utländska mynt. Pga. ombyggnation av den restaurang på Garnisonen där Misab tidigare genomfört auktionerna tvingades man till auktion 9 att byta lokal. Jag tycker att den konferenssal som idag användes var minst lika bra och funktionell som den som brukar nyttjas. Renoveringen medförde också att lunchen fick inmundigas på stan och vi som var på plats fick uppleva lite sensommar i Stockholm.

Ska jag sammanfatta dagen så är jag riktigt nöjd. Det är alltid roligt att träffa många samlarkollegor och inköpen får duga även om det så här i efterhand borde blivit några köp till. Hade siktat in mig på fyra lite dyrare huvudobjekt. Tyvärr låg dessa relativt långt fram så jag fick vara lite återhållsam på den första fjärdedelen av auktionen. Två av huvudnumren stack iväg såpass fort att jag aldrig kom med i budgivningen. På de två andra vara jag med, men trots att jag överskred min limit på båda så blev jag “underbidder”. Visste man lite tidigare på auktionen att man skulle gå lottlös från huvudnumren kunde naturligtvis kassan disponerats på ett annat sätt… Förutom huvudnumren fanns ganska många mynt som var intressanta vid rätt pris och som var förkryssade i katalogen. Det blev idag tre objekt som ganska bra speglar min samlarinriktning. Ett rart kopparmynt, ett mynt som jag trots många års samlande tidigare gått bet på. En 1600-tals pollett samt en riksdaler i välanvänt skick som får representera typen i samlingen.

Efter det att jag gått såldes några svåra ryska guldmynt. Av resultatlistan framgår att dessa blev riktigt dyra och toppades med 2 rubeln 1726 som klubbades för mäktiga 380.000 (vilket om jag kommer ihåg rätt är ett Misab rekord!).

Den iPad jag idag använder istället för dator har inte stöd för Excel så jag kan inte räkna ihop omsättningen, men mellan tummen och pekfingret blev den riktigt bra 6-7 mkr? Det blir inga bilder från auktionssalen i detta inlägg eftersom jag hade fel inställning på kameran…

Nej, nu får jag pusta ut med ett glas rödvin och försöka vara lite social med familjen.


INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.