Nobel-medalj till salu!

Om en dryg vecka, 10 december, är det Nobel-dagen och Nobel-priset ska delas ut. Vinnarna får förutom en prischeck på runt 10 miljoner kronor en guldmedalj. Om du själv inte räknar med att erhålla någon medalj kan du nu köpa en!

1962 fick James Watson Nobelpriset i Medicin, nu är hans medalj + tillhörande dokumentation till salu på anrika Christies i New York. Utropspriset på denna medalj är mäktigt och det krävs i princip två-tre nobelpris-checkar för att kunna vara med i budgivningen. Estimerat pris är 2.500.000 – 3.500.000 USD. Vilket med dagens dollarkurs innebär 20-25 miljoner kronor, till detta kommer en slagavgift på runt 20 procent…

Nobelmedaljen säljs nu på torsdag (4 december) och auktionen kan följas via denna länk till Christies!

Leave a Reply

Your email address will not be published.