Facebook som handelsplats!

Facebook är väl mest känt som ett sociala nätverk eller som en plats för marknadsföring? Det finns säkert fler “roller” men jag är en för ovan användare för att känna till dessa. Nu verkar även Facebook mer och mer bli en handelsplats. I en norska grupp är handeln med numsmatiska objekt ganska stor “Mynter & Sedlar (Norge) Kjöp/Selg/Bytt”. I princip dagligen dyker det upp mynt som säljs på auktion. Budgivarna lägger bud i kommentarsfältet och sluttiden brukar vara inom 24 timmar. På en syster-grupp “Svenska mynt och sedlar (numismatik)” lades det i kväll ut några sedlar. Inte som jag tror som auktion utan mer som en försäljningsannons. Men direkt började buden trilla in och flera budgivare var aktiva! Jag har även sett andra sidor med inriktning köp/sälj/byt, är själv medlem på en sida som har över 5000 medlemmar! Dock har ännu inga mynt eller andra numismatiska föremål dykt upp där. Konstaterar också att objekt med ett fast pris på den marknadsplatsen ofta blir sålt inom några minuter!

I dagarna startade Facebook en betalningstjänst i USA och i sinom tid kommer säkert betalningstjänsten även till Sverige. Facebook kanske är den nya handelsplatsen för mynt och andra numismatiska föremål? Framtiden får utvisa hur det går. Jag återkommer säkert i ämnet framöver.

IMS >>>

ps. Som alltid på nätet förekommer det “okända” förkortningar. På auktionerna står det ofta PM? Sonen hjälpte mig precis med en översättningen “Private Message”. Häromdagen lärde han mig att VGD i SMS inte står “var god dröj!” vilket jag lärt mig utan “vad gör du?”. Man lär så länge man lever!

Leave a Reply

Your email address will not be published.