Nya sedlar på torsdag!

På torsdag släpps de nya sedlarna. Det är fyra nya sedlar som släpps 20-, 50-, 200- och 1000-kronorssedlar. Om du vill vara först ut går det att växla till sig sedlarna, åtminstone 200 kronors sedeln på Riksbanken nu på torsdag. Har annat “numismatiskt” för mig på torsdag eftermiddag men drar inte det ut på tiden allt för mycket smiter jag nog förbi Riksbanken på hemvägen. Lite roligt med Riksbanken är att det endast är möjligt att växla till sig sedlarna kontant! Olika typer av bankkort går alltså inte att använda. Riksbankens vision om det kontantlösa samhället känns avlägsen!

Samtidigt som nya sedlar släpps har det gått ut vissa varningar om att förfalskningar kan komma i omlopp. Kanske gäller det den närmaste tiden att vara lite extra vaksam när nya sedlar tas emot, åtminstone innan vi känner oss helt bekanta med de nya.

Har du inte tid att vänta kan du redan nu bjuda på sedlarna på eBay. Sedan någon vecka tillbaks har en säljare lagt ut en serie. Har inte koll på slutdatumet på dessa auktioner men någon leverans är nog inte att vänta föränn efter torsdag! När minnes-enkronorna släpptes 2013 gick det också att “förköpa” dessa på eBay, vet inte hur det gick med detta. Kronorna släpptes som bekant nästan nio månader efter kungens 40-år på tronen och köparna fick alltså leva i ovisshet en längre tid…

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.