Vinter…

Vi hade en otroligt bra sommar och hösten har inte varit sämre. Men nu “helt plötsligt” slog vintern till och det är både minusgrader och snönstorm. Har precis vinterbonat i trädgården och ställt undan utemöblerna. Sommardäcken är fortfarande på så det blir att boka tid på däckverkstaden inom kort. Inte heller känner jag för att snöra på mig löp-dojorna en dag som denna, istället investerade jag i veckan i ett gym-kort. Gick “all-in” på gymmet fredag, lördag och är idag alldeles ledbruten…
Men inget ont som inte har något gott med sig. När det är minusgrader och mer eller mindre snöstrom, klagar ingen på att man sitter inne vid datorn eller vid myntsamlingen! Kanske är det ändå den kalla delen av året som är den mest numismatiska? Tyvärr är det få inhemska arrangemang kvar i år, men en del utländska auktioner återstår. Philea har en riktigt bra auktion nästa lördag, den 26 november (också det en lördag) anordnar Sveriges Mynthandlarförening en mässa på hotell Sheraton i Stockholm och någon gång under november anordnar MISAB sin fjärde internetauktion, men det är väl också i princip det som händer innan årsskiftet. Det är alltså snart dags att skifta blad i den numismatiska Agendan och börja sikta in sig på 2017. Har du kunskap om några arrangemang som platsar i Agendan skicka gärna dessa till mig. Både auktioner, mässor och föreningsaktiviteter är välkomna!

För några dagar sedan började jag gå igenom mina blogg-inlägg. Gjorde en miss när jag skapade bloggen och glömde att kategoriindela inläggen. Vilket medför att idag finns över 600 inlägg i kronologisk ordning och det krävs en mängd “klick” bara för att ta sig något år tillbaka. För att råda bot på detta har jag nu börjat samla alla inlägg årsvis på en ny sida. På sidan ligger inläggen samlade år för år, dock utan bilder och länkar. Vill du se dessa får du bläddra bakåt här på bloggen. Eftersom bloggen delvis är min numismatiska dagbok (det finns också en privat som innehåller mycket som inte lämpar sig att skriva på bloggen) har jag haft riktigt roligt när jag gått igenom inläggen och tankarna har gått till allt roligt numismatiken för med sig!

Har nu också gått igenom Philea-katalogen ordentligt. Det finns en hel del köpvärt nästa lördag. Tyvärr har jag inte möjlighet att delta på auktionen, får istället bjuda via ombud eller lägga några anbud på fredag kväll.

IMS >>>

ps. ta det lungt där ute, det är riktigt halt på sina ställen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.