Falska mynt

Tyvärr har det dykt upp ganska många falska svenska mynt på olika auktiossiter den senaste tiden. Flera falska riksdalrar 1781 och 1846 har sålts. Det gäller att vara uppmärksam om man skall köpa dessa årtal. Likaså bör man nog vara uppmärksam även på andra riksdalermynt. Att förfalskarna skulle nöja sig med två mynttyper låter osannolikt.

På en svensk auktionssite har också en rad olika 5 kronor med olika typer av klipp dykt upp de senaste veckorna. Allt talar för att dessa klipp är gjorda i efterhand av någon “händig” person. Felpräglade moderna mynt, särskilt i högre valör är rariteter och naturligtvis tacksamma att tillverka…

Kunde tyvärr inte åka till Myntmässan i Rosersberg, men det skall tydligen ha varit en mycket trevlig tillställning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.