Inbrott…

Jag skrev för några timmar sedan ett inlägg om falska mynt,det var terapi för mig.

En myntsamlares fasa är att råka ut för ett inbrott. Ett inbrott är en kränkning av den personliga integriteten, men också ett tillfälle att bli av med sin samling. En samling är en världslig sak som “Karlsson på Taket” skulle säga, integriteten är betydligt värre.

Vad jag råkat utför idag är just ett inbrott. Min son var hemma med några kamrater, om dom spelade WII, Playstation eller PC är oväsentligt. Efter någon timmes lek framför skärmen valde dom att gå ut och fortsätta leken i vårsolen. Men för killar i 10-års åldern har den digitala världen en enorm dragningskraft, så snart återvände dom hem. Väl hemma möttes dom av en man som med hög fart lämnade vårt hus. Modiga som killarna var gick dom trots den okände mannen in. Detta för att mötas av ytterligare en okänd man, befinnande sig inomhus. Den senare mannen svartklädd och försedd med rånarluva. Han flydde ut över altanen. Vad sonen och hans två kamrater råkade ut för var ett inbrott där gärningsmännen var på plats, en riktigt obehaglig situation.

Nu är klockan över midnatt och polisen har nyss lämnat vårt hem. Två bra poliser, det är när man möter sådana personer som varje skattekrona känns befogad. För visst klagar vi lite till mans över skatterna, de är för höga och återbäringen är för låg…

Vilka slutsatser kan man då dra av det inträffade? Förvara aldrig dina värdefulla objekt hemma, du vet aldrig vem som kommer på besök! Om tjuvarna var ute efter min myntsamling eller om det bara var en slump att dom just hemsökte mitt hem får jag nog aldrig veta. Jag förvarar dock alltid min samling i bankfack.

Tjuvarnas besök resulterade i vad jag just nu kan bedömma inga förluster i vare sig mynt eller andra ägodelar, men jag får kolla detta nogrannare imorgon.

Oscar, Emil och Nikko ni är dagens hjältar med ert rådiga ingripande! Oscar och Emil ert vittnesmål och redogörelse för polisen visar på att ni är stora grabbar nu. Redogörelsen var både vederhäftig och detaljerad!

Resume: Dagens tråkiga händelser medförde troligen ingen större ekonomisk skada, men väl en mänsklig. Jag ligger nu med två otröstliga gråtande barn vars heder är kränkt. Varför händer detta just oss??? kan det hända igen ??? rekade dom bara för ett nytt inbrott??? tänk om tjuvarna känner igen mig i morgon när jag går till skolan ??? frågorna är oändliga. Svaren halvtaffliga.
Till er tjuvar kan jag bara säga en sak. DJÄVLA IDIOTER…, mynten fanns på plats idag, i morgon ligger dom i bankfack!!! Polisen säkrad flera bevis vid genomgången av huset bl.a. fingeravtryck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *