Myntboken 2010

Nu har årets Myntbok kommit ut. Premiärförsäljningen var som brukligt i samband med mässan på KMK. Jag har ännu inte bläddrat i årets upplaga. Årets bok är i det större formatet med svenska mynt 995-, besittningsmynt m.m. Rekomenderat försäljningspris ligger strax under 300:-. Jag har surfat runt hos de olika internetbokhandlarna och priset där ligger mellan 163:- och 199:-. Vissa handlare tar ut porto, andra skickar boken gratis om du väljer “rätt” fraktsätt. Jag brukar handla på Ad Libris, där Myntboken 2010 kostar 184:-. Väljer du ekonomifrakt (2-3 vardagar) skickas boken gratis.

Billigast är dock inte alltid bäst. Att inhandla boken hos den lokale mynthandlaren är möjligtvis något dyrare men ett betydligt trevligare sätt. Det ger dig ett tillfälle att besöka mynthandlaren. Besöket innebär säkert också en trevlig numismatisk pratstund och chans att titta på några mynt. Sämst förefaller att köpa boken från någon anonym säljare på en internetbaserad auktionssite för dyra pengar och sedan även vara tvungen att betala upp till 50:- i frakt för att få boken hemskickad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *