Jag litar på Posten !

Hade storstädning i helgen. Gick igenom ett antal banan-kartonger med böcker, stencilerade lagerlistor, mynt m.m. I en av banan-kartongerna hittade jag en klassiker…
För 6-7 år sedan köpte jag en 20 krona Oscar II på Tradera. Myntet var i toppkvalitet och desssutom ett lite svårare år. Har för mig att myntet då kostade 2-3.000:-, betalade också för att få myntet levererat som REK. Säljaren var relativt ny på Tradera och hade få omdömmen. Leveransen av myntet dröjde och jag var mer eller mindre säker på att jag blivit blåst. Cirka tre veckor efter det att jag betalat myntet anlände det så äntligen. Förpackningen var så uppseendeväckande att jag sparade den. Helt löst i ett återvunnet fönsterkuvert låg myntet! Den tidigare avsändarens adress var bortklippt och brevet noggrannt förseglat med kirurg-tejp… Myntet hade inte skadats av transporten, men låg väl synligt i fönstret när jag plockade upp kuvertet ur brevlådan…
Jag har haft tur med Posten. Men genom åren har ett antal försändelser försvunnit. Om värdet går upp emot 1000:- rekomenderar jag rekomenderat (sic!). Likaså om posten ska skickas till Östeuropa, Asien, Sydamerika eller Afrika. På dessa destinationer fungerar inte alltid postgången optimalt…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *