eBay stoppar kopior

eBay förändrar sin policy vad avser försäljning av moderna myntkopior. Från den 20 februari är det inte längre tillåtet att sälja s.k. replica/copy mynt på eBay.

Under senare år har mängder av kopior tillverkade i Kina bjudits ut till försäljning. Säljarna har i överensstämmelse med eBays tidigare policy varit noga med att tala om att det är kopior som säljs. Vilket är en klen tröst då dessa kopior ofta dykt upp i andra hand och där informationen om dess ursprung helt har utelämnats. Flera av dessa kopior har också sålts vidare på svenska Tradera.

För några år sedan såldes ett större antal svenska kopior på eBay. Liksom för övriga kopior var det avbildade myntet tydligt märkt med “copy” eller “replica”. Jag köpte några i studiesyfte men inget av dessa var märkt. Under senare år har denna försäljning lyckligtvis avtagit. Till skillnad från flera andra länders mynt, var vi relativt förskonade och jag känner bara till 15 olika kinesiska Sverige kopior. En förteckning över dessa hittar du i denna artikel på min hemsida. Vi får hoppas att eBays svenska dotterbolag Tradera kopierar (sic !) moderbolagets policy.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

ps. Ingemars Myntsida finns nu även på Twitter! @Myntsidan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *