Hagander 3

Nordlinds Mynthandel har i dagarna lagt ut katalogen till Hagander 3 på sin hemsida. Ännu en gång en mängd godbitar från Haganders magnifika samling. Bland mycket kan exvis nämnas “kronan” och “svärdet” 1534 samt den unika riksdalern 1713 med rutad rand (ex Svensson, SM 28c)

London har som alltid mycket att erbjuda så “mynten” fick stå tillbaks för andra attraktioner. Letade inte aktivt efter någon mynthandlare och den jag råkade på sålde mest romerska jordfynd. Hade hoppats få se myntkabinettet på Brittish Museum, men där fick jag tji, myntavdelningen var under ombyggnad och stängd januari till juni… Några mynt fanns dock att beskåda i andra delar av utställningen.

Bland annat ett stort och mycket vackert grekiskt mynt, med i det närmaste präglingsglans (tyvärr missade jag information om detta mynt) och en gigantisk 10-as från Rom 215 BC (diametern var minst 10 cm).

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *