Hagander 4 + 2 mässor !!!

Det blev en rivstart på höstsäsongen 2012 med MISAB:s mastodont auktion. Många har klagat på auktionen. Visst blev många lots osålda men när man studerar slutprislistan med lite distans till auktionen så tycker jag både prisbild och budgivning var helt OK. Ser på nätet att det varit diskussion om ”rasande fart”. Nu handlar det inte bara om antal objekt i timmen, tror att jag kom fram till 177, vilket naturligtvis inte är något rekord. Lika viktigt är flytet på auktionen och här sköttes det exemplariskt trots ”rasande fart”. Fick i dagarna ett utskick från MISAB, vill du lämna in objekt så går det bra på mässan i Norrköping den 6 oktober. För den som inte orkar vänta två veckor finns Mynthandlarförenings mässa i Lund kommande helg.

Mässor i all ära med hösten höjdpunkt förutom MISAB är den fjärde och sista delen av Haganders magnifika samling 30-31 oktober. Künkers/Nordlinds säljer förutom mynt denna gång förutom guldmynt och mynt i riksdalerstorlek även en imponerande samling kopparmynt. På ålderns höst kompletterade Julius sin exklusiva huvudsamling med folkets mynt. Mynt i koppar som användes av den stora majoriteten av myntanvändare på denna tid. Faktum är nog att polletter och byteshandel fortfarande var mycket viktigt på 16, 1700 talet. Hagander auktionen inleds med en trevlig penning Olof Skötkonung som följs av Sten Sture marken 1512. Personligen tror jag inte utropet 30 000 euro förslår så långt utan priset kommer säkert at både två och tredubblas. Portagulösen har nog också potential att åtminstone dubbla sitt pris mot utrop, även här 30 000 euro.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *