Hagander – Grande finale

Om precis en vecka säljs de sista delarna av Haganders imponerande samling. Förutom guldmynt och mynt i riksdalerstorlek avslutas försäljningen med en mycket trevlig samling svenska kopparmynt. Bland dessa kopparmynt kan särskilt nämnas Arboga klippingen 1627 i trevlig kvalitet (4000€), öret 1715 med viss kopparlyster (2000€), ett snyggt Stockholmsöre 1737 (200€), praktexemplar av öret 1759 med stora sveakronor (150€), pojköret 1772 (1000€) och Avesta kopeken 1787 (2500€). Dessutom säljs en rad mynt från nödmynten och framåt i ypperlig kvalitet med mycket eller alla kopparlyster bevarad! Ett Cavalli mynt hade hittat till Haganders samling, halvöret Arboga 1627.

Euron har stigit något i pris. Vid ett tidigare inlägg var kursen 8,28 dagsnoteringen är 8,61 knappt 4 procent upp.

En auktion som jag helt missat att nämna var Haljaks auktion i Tallin den gångna helgen. En trevlig auktion med mycket svenskt material. Uppmärksammade auktionen först sent i lördags eftermiddag bara timmar före anbudstiden gick ut. Blev sedan snuvad på ytterligare en timme då estnisk tid ligger före svensk tid och budgivningen stoppades 19:00 istället för 20.00 som jag trodde. Det blev trots den missen ett tiotal bud, men hade jag haft mer tid till mitt förfogande hade det säkert blivit både fler och högre bud. Tyckte att jag la rejäla bud men de räckte inte riktigt till, på fyra lots var jag ”underbidder” och på övriga en bra bit ifrån klubbslaget. Ett mynt blev det dock, en trevlig fyraöring som nu är på väg över Östersjön.

Lovar att uppmärksamma Haljaks 17:e auktion som äger rum till våren, då det säkert blir mycket svenskt material även på denna.

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *