Snabbt genomslag i de sociala medierna!

Ikväll inträffade något ovanligt, sonen fick upp intresset för mynt (om än tillfälligt). Jag satt och tittade på Tradera bland annat på en 5 krona 1991 med U. Flera hundra för en vanlig femkrona? han blev klart intresserad och gick snabbt igenom “kannan” med växelmynt. Till saken hör att dagens ungdom verkar avsky mynt, det är sedlar, swisch och kontokort som gäller. Mynten läggs i en kanna/låda/burk och ska växlas in vid ett lämpligt tillfälle. Han hittade direkt några värdefulla femkronor 1991, med D… Jag fick förklara historien kring Ulvfot och Dennis och varför ett U istället för ett D är intressant och varför det står SI på dagens femkronor. Eftersom sonen ständigt är uppkopplad var han naturligtvis tvungen att även fråga sina kompiser om dom hade detta mynt. Via SMS, KiK, Facebook, Instagram och Twitter??? hade nog ett 10-tal ungdomar inom sisådär 2-3 minuters tidsram fått upp ögonen för mynt. Frågorna om guldiga kronor, femkronor med SI med mera haglade in under kanske 10 minuter. Nu en halvtimme senare är det något annat denna generation har fått upp intresset för. Det är otroligt vilken genomslagskraft dagens medier har, men tyvärr är “bruset” stort där ute och fokus förändras snabbt. Förhoppningen är dock att någon när datorn/surfplattan/smartphonen slås av i kväll fortsätter jakten på femkronor 1991 med U och kanske får upp ögonen för detta med mynt och numismatik!

Om någon mer skulle vara intresserad av “värdefulla” mynt i växelkassan så la jag för sisådär 15 år sedan ut en sida som jag fortfarande tror är aktuell! Svåra växelmynt.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *