Sommar 2016!

Nu är midsommar passerad och sommaren har börjat på riktigt! Många påbörjar nu sin semester och myntsamlandet tar nog en paus för de flesta. Ända vattenhålet för oss som samlar mynt är myntmässan i Olofström som äger rum lördag den 16 juli. Besökte Olofströms mässan för första gången förra året. En mycket trevlig mässa som gav mersmak och som jag gärna återvänder till!
Annars är väl sommaren en alldeles utmärkt tid att besöka kulturhistoriska platser som kanske även har myntanknytning. Själv har jag inga planer för tillfället, men när jag ska summerar sommaren kommer jag säkert att kunna räkna in ett par sådana besök.
En annan trevlig aktivitet på sommaren är att besöka loppisar. Ska du besöka Olofström lördag den 16 juli varför inte stanna kvar i trakten och besöka Degerberga Antik- och samlarmarknad som äger rum den 17 juli? En gigantisk loppis/marknad, som kanske är den största i Sverige. Ska du gå igenom alla montrar får du räkna med en heldag. Kanske inte så många mynt till salu men mängder av andra trevliga objekt. Vi mitt besök förra året blev det ändå vad gäller numismatik ett antal mynt och polletter samt några Ahlströms kataloger som jag saknade. Men som sagt det var få utställare som var specialiserade på mynt, men håller man ögonen öppna så ligger en del mynt även på andra bord!
Brexit vann i torsdags EU-omröstningen och marknaderna runt om i världen skakades om ordentligt. Här hemma firade vi midsommar och börsen med mera var stängd… Hur Brexit initialt påverkar Sverige får vi veta först i morgon när börs och banker öppnar. Det lär nog bli “fritt fall” de första timmarna och åtskilliga miljarder kommer att försvinna i börsvärde. Nästa miljardförlust kan sedan komma på fredag för dom som inte växlat in de sedlar som då blir ogiltiga…
Men som jag började, på sommaren ska man syssla med annat än numismatik. Visst kommer det säkert att bli några sporadiska blogginlägg. Kanske fortsätter jag skriva om morfars myntsamling. Hälften av alla mail jag får är faktiskt relaterat till det som jag kallar “morfars myntsamling”. Det vill säga mynt som finns hos personer vilka inte samlar mynt och frågorna rör oftast värdet på samlingen eller frågor om mer information om de mynt som finns i samlingen. Ska försöka vara aktiv på Twitter @myntsidan och åtminstone göra några inlägg i veckan. Kommer också att lägga ut lite länktips med jämna mellanrum, adresser till sidor jag ofta besöker. Fördelen med Twitter är att det är mycket lätt att göra uppdateringar från smartphonen och att texterna får vara högst 140 tecken långa. Närhelst andan faller på eller jag läser något spännande om mynt på nätet så kan jag twittra kring det!

Får önska alla besökare en riktigt bra sommar!


Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *