MMXVI –> MMXVII

Då skriver vi ett nytt år, 2017! Själv landade jag på Landvetter några timmar före tolvslaget efter en mycket avkopplande (nästan helt jul-, mynt- och internet-fri) ledighet på sydligare breddgrader med sol och bad samt löpning i shorts och linne!

2016 var ett mycket aktivt år inom numismatiken, både i antal mässor och omsättning på auktioner. Det var länge sedan vi upplevde den hausse vi just nu upplever, man kan nästan undra hur länge det ska hålla i sig? Bland alla sålda mynt under året märks särskilt två 8 daler mynt från 1660 som såldes under hösten. Vi berikades också med en ny mynt- och sedelserie vilken fick stor uppmärksamhet i media.
Brukar vid den här tidpunkten försöka sammanfatta det gångna året, men någon sådan återblick blir det inte i år, mer än det jag redan skrivit i detta inlägg. Kanske återupptar jag “traditionen” när 2017 ska sammanfattas, vi får se…

För egen del har samlingen utvecklats mycket positivt, många nya typer och kvalitetsförbättringar har det blivit och äntligen fick jag in en 4 daler! Även “digitalt” har det varit ett rekordår. Antal besök på Twitter har jag ingen riktig koll på men ser att många tweets har visats över 1000 gånger likaså har besöken på hemsidan under de mest aktiva perioderna varit över 1000 per dag! Mailkorgen har varit full med frågor och många maildiskussioner har det blivit, både med “redan frälsta” men också med många som är i början av sin myntsamlarkarriär eller som av olika anledningar fått gamla mynt i sin ägo. Joggningen har också “löpt” på bra och jag kan säga “check” på det stora målet 2016, Stockholm Halvmaraton, även om jag tog lite för lång tid på mig den gången…

Vad som händer 2017 kan du som vanligt läsa om i min AGENDA och på Twitter (@myntsidan). Alla tips om evenemang mottages tacksamt, TILLSAMMANS skapar vi en så bra AGENDA som möjligt! Först ut på hemmaplan är som vanligt Sigtuna Myntklubb med sin årliga mässa (28 januari).

Det har varit relativt tyst på bloggen och Twitter den senaste tiden. Att det blivit så beror varken på minskat intresse för numismatik eller sjukdom. Istället har familj, arbete och andra intressen prioriterats högre. Hur prioriteringarna blir 2017 återstår att se, men lite mer inlägg både på Ingemars Myntblogg och Twitter vågar jag nog utlova.

Får tillönska alla ett riktigt bra 2017!
Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *