Ingemars Myntsida 1998-2018

När jag startade mitt lilla projekt Ingemars Myntsida 1998 kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att jag 20 år senare fortfarande skull vara aktiv.
Internet var inte den “fluga” som många trodde i mitten av 1990-talet. Internet och det digitala är här för att stanna och har väl aldrig varit större än just nu. Även numismatiken har fått rejäl fart på nätet, men det finns naturligtvis mycket kvar att göra innan integrationen är fullständig.

Näthandeln har tagit över inom i princip alla branscher även mynthandeln och idag finns det väl knappast någon auktionsfirma som inte presenterar sig och sina auktioner digitalt. Fler och flera samlare är också aktiva på nätet i olika former.

Jag är övertygad om att internet med auktionssajter, sociala medier, e-post m.m. medfört att antalet aktiva samlare idag är större än på mycket länge. Numismatiken har blivit tillgänglig för ALLA. Idag kan du köpa mynt från några kronor upp till mynt för tiotals miljoner kronor on-line och omsättningen är rekordstor!

Numismatiken är idag global. När jag tittar på antalet vänner på Facebook, följare på Twitter och besökare av Ingemars Myntsida & Blogg ser jag att ni är många och att alla världsdelar är representerade, och detta bara ett knapptryck bort!

Ingemars Myntsida drivs helt ideellt och kräver för att vara en aktiv och attraktiv sida både tid och inspiration, två viktiga förutsättningar som det ofta kan vara brist på, vilket du som besöker sidan säkert märkt. Ibland är det full fart under andra perioder kav lugnt.

Jag bestämde mig i maj förra året för att 20 år fick räcka. Jag planerade då att fortsätta en bit in på 2018 men sedan skulle det var det målgång och sidan släckas ned. Att sträva efter 25-30-40-50 år fanns inte på kartan.

Efter mycket funderande har jag nu delvis tänkt om. Ingemars Myntsida har haft stor betydelse för mitt eget intresse (sidan och jag har levt i någon slags symbios) och alla de kontakter jag fått direkt eller indirekt via Ingemars Myntsida har varit många, betydelsefulla och givande. Sanningen är att jag i mitten av 90-talet innan Ingemars Myntsida kom igång var på väg bort från myntsamlandet.

Just nu lutar det alltså mot en kompromiss. Jag behåller sidan tillsvidare men med låg, eller åtminstone mycket ojämn ambitionsnivån. Sektioner som ”Numismatiska länkar” och ”Agendan” fortsätter jag hålla aktuella och uppdaterade! Fortsätter också med skiftande ambitionsnivå att Twittra.

Hoppas att jag med den inriktning Ingemars Myntsida haft genom åren åtminstone något har varit med och bidragit till digitaliseringen och ett ökat intresse för numismatik men framför allt att jag lyckats förmedla lite av allt det positiva som följer med myntsamlande.

Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *