En ny sedelserie funnen!

Veckans sensation var de beredskapsedlar som av en slump hittades på Riksbanken. En hel tidigare okänd sedelserie upptäcktes, svenska beredskapssedlar som skulle användas vid en eventuell ockupation av Sverige. Serien togs fram under efterkrigsåren på 40-talet och består av valörerna 5, 10 och 100. Vill du läsa mer om dessa sedlar, så finns många artiklar att läsa på nätet. Googla på “beredskapssedlar”.

Jag har fått många reaktioner på förra inlägget om “förhandel” på mässor. Att det förekommer verkar det inte vara någon som helst diskussion om. Likaså är de flesta samlare emot detta fenomen och menar att det riskerar minska intresset för mässor. Vilket naturligtvis inte är till gagn för någon.

I morgon och på söndag har Svenska Numismatiska Föreningen (SNF) årsmöte i Karlshamn. Två späckade dagar inklusive en Svensson-auktion, tyvärr med ett ganska magert material åtminstone på myntfronten. För egen del blir det ingen resa till Karshamn, jag får satsa på kommande årsmöten och evenemang. Jag har skrivit det förut men det är värt att återupprepas. Samlar du mynt men inte är med i SNF sök medlemskap! Förutom möjlighet att bjuda på föreningens auktioner får du också åtta gånger per år den förträffliga tidskriften Svensk Numismatisk Tidskrift (SNT) http://www.numismatik.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *