FriMynt 2009

Så var det äntligen dags för årets Frimynt. Nu på lördag (18 april) går mässan av stapeln. Mässan äger som vanligt rum på Idrottens Hus i Helsingborg och är öppen 1100-1800. Samtliga utställare hittar du på Helsingborgs utställningars hemsida

För egen del påbörjas resan de 60 milen ner till Helsingborg redan i morgon kväll, så att jag kan hänga på låset när mässan öppnar… Vi får hoppas att handlarnas montrar inte lyser lika tomma vid öppningsdags som förra året. Förhandeln utställare emellan har blivit allt mer omfattande och vid förra årets mässa var det många samlare som beklagade sig över denna företeelse. Personligen tror jag att förhandeln, om den blir allt för omfattande riskeras hela mässans existens. Att ta sig till Helsingborg kostar både tid och pengar för merparten av oss samlare. Även om umgänget med andra samlare såväl på mässan som på resan är viktig och stimulerande, så vill vi samlare också kunna göra nyförvärv till samlingen. Vilket är svårt om alla godbitar är sålda redan klocka elva…

Till mässan släpps också boken Numismatiska Axplock. Boken ges ut med anledning av Myntklubben Skilling Banco i Linköpings 40 års jubileum (1969-2009). Samtliga medverkande författare är medlemmar i klubben. Innehållet i boken är ett riktigt numismatiskt smörgåsbord med ett brett utbud där varje samlare/numismatiker borde kunna få sig något till livs. Förhoppningsvis finns boken att köpa redan på bussen ner till FriMynt.

Flera utställare kommer att sälja boken, bl.a. Svenska Numismatiska Föreningen. Priset för boken är 150 kronor.

Vi syns i Helsingborg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *