“Stranded in Africa…”

Det blev inget FriMynt för min del i år, “stranded in Africa…” som dom sa på BBC. För första gången på över tio år missade jag FriMynt. Familjen skulle ha åkt till fjällen lördag till lördag vilket omöjliggjorde en Helsingborgsresa. Planerna blev dock ändrade i “sista minuten”. Att åka till fjällen när vi har haft fjällväder sedan i julas lät inte tilltalande. Det blev i stället en resa söderut till Sousse i Tunisien och värmen. De nya resplanerna öppnade också en ny möjlighet att ta sig ned till Helsingborg, eftersom hemkomsten från Sousse var planerad till förra fredagen. Men ödet ville något annat p.g.a. vulkanutbrottet på Island blev hemresan från Tunisien uppskjuten ett antal gånger. Sent i natt mer än sju dagar senare än beräknat kom vi hem…

Att befinna sig på ett hotell med hundratals strandsatta turister och bara en internetuppkopplad dator är frustrerande. Tiden med internet blir klart begränsad. De senaste två veckorna har min datortid uppgått till max 1,5 timme och det på en slö modemuppkoppling och naturligtvis med stort infomationsbehov av vad som hände med ask-molnet från Eyjafjallajökull. Nu får jag packa upp väskorna och sedan bota den värsta internet-abstinensen med att surfa runt på olika myntsidor och besvara alla mail som kommit.

Tunisien som myntland var inte mycket att hurra för. Visst fanns det många antika mynt på medinorna i såväl Sousse som Monastir, men alla falska enligt min bedömning. Det blev bara ett nytt mynt till samlingen och det till kategorin “länder jag besökt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *