Sommaren närmar sig sitt slut?

Regnet öser ned och vi skriver den 8 augusti. Sommaren går fort och en lång solig sommarsemester börjar närma sig sitt slut. Det har blivit väldigt få myntinköp i sommar. Trevligast inköpet är ett tidigt ryskt mynt med svenskanknytning. En rysk trådkopek präglad 1611-1617 i Novgorod då svenska trupper under ledning av Jakob De la Gardie ockuperade staden.

MISAB (Myntauktioner i Sverige AB) har nu börjat annonsera sin tredje auktion. Denna gång blir det en två-dagarsauktion (11-12 september) där bl.a. Frösells numismatiska bibliotek säljs på lördagen, söndagen ägnas helt åt de svenska mynten! Samtidigt med auktionen i Stockholm säljs Frösells äldre utländska litteratur av Kolbe & Fanning i USA (katalogen ligger ute på deras hemsida).

Jag får säkert anledning att återkomma när katalogen till MISAB 3 anländer.

Ingemars Myntsida >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *