Nordlind säljer Haganders samling

Det som många spekulerat om bekräftades idag genom ett nyhetsbrev från Ulf Nordlinds Mynthandel AB. Nordlind får ett nytt stort uppdrag. Efter samling Bonde kommer Nordlinds att sälja Julius Haganders magnifika samling. Försäljningen kommer att ske i samarbete med den tyska auktionfirman Kuenker i Osnabruck. Samlingen kommer att säljas vid ett flertal auktionstillfällen. Auktionerna kommer att äga rum i Osnabruck och del 1 planeras att säljas i mitten av mars nästa år. Auktionsvisningar kommer förutom i Osnabruck också att ske på KMK i Stocholm. Auktionskatalogen beräknas vara tillgänglig 10 februari 2011.

För den som redan nu önskar ett smakprov på vad som kommer att säljas av Nordlind/Kuenker rekomenderas boken “Sveriges och dess forna besittningars guldmynt och riksdalrar från Gustaf I tlll Carl XVI Gustaf” som utkom 1996.

Det är bara att gratulera Nordlinds mynthandel till ännu ett prestigeuppdrag.

Ingemars Myntsida>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *