Hösten 2011

Datum till höstens auktioner börjar att bli klara. Sedan tidigare var det känt att Myntauktioner i Sverige (MISAB) auktion 5 hålls helgen den 10-11 september på Garnisonen i Stockkholm. Katalogen går att beställa på MISABS hemsida.

Nu har det också blivit klart med Hagander del 2 i Osnabrück. Künker har en fyra dagars auktionen 27 -30 september. Vilken dag Hagandermynten säljs (Künker/Nordlind) förefaller ännu inte vara helt bestämt. Nordlind kommer under hösten dessutom att sälja en mycket bra samling svenska mynt helgen 26-27 november på KMK. Enligt uppgift är det en samling där många av mynten kommer från Ahlströms auktioner på 1970- och 1980-talet.

Utöver de tre auktionerna finns det en rad andra trevliga arrangemang att se fram emot. Bl.a. håller Norrköpings myntklubb sin årliga mässa den 1 oktober och redan den 23 juli är det myntmässa i Olofström.

Det gäller alltså redan nu att börja planer in hösten/vintern. Webadresser till alla auktionerna och mässorna hittar du i min Numismatiska Agenda. Känner du till ytterligare evenemang så får du gärna delge mig dom så lägger jag till dessa i Agendan.

Trevlig Sommar !

ps. Ser bloggen “konstig ut” i din webläsare? Jag har fått två mail den senaste veckan om att bloggen har ändrat utseende. Jag har inte gjort några förändringar, men tydligen hamnar bloggen allt som oftast i format för mobil-webläsare (http://mobil.xxx). Jag håller på att undersöka vad detta beror på. Vill du att bloggen ska se ut som vanligt, pröva att klicka på “desktop” längst ned på sidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *