Myntmässa i Olofström

På lördag är det myntmässa, tyvärr är det för långt till Olofström, så det blir inget besök för min del.

Datumet när samling Hagander del 2 säljs är nu klart, det blir den 28 september i Osnabrûck enligt ett nyhetsbrev från Nordlind. Vilka mynt som säljs denna gång återstår att se. I nyhetsbrevet avbildas i alla fall fyra toppobjekt. 1/2 gyllen 1528 (SM 34a), 1/2 portagulös/ 2 rosenobler utan år (SM 4), 4 caroliner (64 mark) 1609 (SM 4) samt 16 mark (1 carolin) 1624 (SM 7a). Blir spännande att se om slutpriserna på denna del (2) av Haganders samling når upp till samma astronomiska nivå som del 1.

För övrigt går myntsamlandet säkert på lågvarv för de flesta under sommarmånaderna. Jag besöker ebay och Tradera när tillfälle ges, men det har varit ganska glest mellan besöken. Två mynt har det blivit i sommar, en trevlig 1 mark drottning Christina och en 1/48 daler Pommern kontramarkerad i Stettin. Hade också tänkt komplettera typsamlingen med ett annat mynt från Pommern, 3 pfennige 1806 (SB 268). Jag har aldrig tidigare sett detta mynt till salu tidigare och hade alltså ingen uppfattning om prisbilden. Att det är svårt vet jag, i SB är det dessutom markerat med XR. Ett svårt litet kopparmynt borde kosta max 2000 kronor tyckte jag. Då myntet dessutom var förgyllt var mitt tänkta maxbud drygt halva det beloppet. Men oj vad fel jag hade, slutpriset för det förgyllda kopparmyntet blev imponerande 14311 kronor… (Myntet såldes på Tradera.)

Ha en fortsatt trevlig sommar!
Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *