Sommaren är slut ?

Sedan i måndags är jag tillbaka i vardagen efter en lång och avkopplande semester. För de flesta är nu sommar och semester över. Höstsäsongen för oss myntintresserade startade i går när Philea avhöll auktion i Stockholm. En mjukstart som inte innehöll några större sensationer.

Tjuvstartade själv redan den gångna helgen med en numismatisk weekend på Visingsö. En resa som bl.a. innehöll ett besök vid numismatikern Bertel Tingström grav på Kumlaby kyrkogård.

Katalogerna till såväl Misab 5 som Hagander 2 har anlänt. Katalogerna till Misab blev något försenade pga en miss hos distrubutören, men ska nu vara levererade. Min första reaktion var att Misab 5 var något tunnare än de tidigare Misab auktionerna. Efter en noggrannare genombläddring av katalogen har jag ändrat uppfattning, mer om både Misab och Hagander i senare inlägg.

Tradera förändrar den 1 september sin avgiftsstruktur. Av information på hemsidan får man lätt intrycket att provisionerna sänks. Vilket är en sanning med modifikation. En jämförelse visar att objekt under 250 kronor blir billigare att sälja. Däremot blir objekt i prisklassen 251 till 3500 blir dyrare medan det är status quo på 3500+ objekt. För ett mynt som säljs för 1500 kronor ökar exempelvis provisionen från 60 till 100 kronor alltså hela 67 procent upp.

Sonesgården har uppdaterat hemsidan med information om Carl XI:s sesslingar. Sidan är väl värd ett besök, trevliga texter och bra bilder. Särskilt bilderna med frilagda detaljer (kronor, lejon, text) tilltalar mig.

Tillägg: 2011-08-25 23:01 Misabs nya hemsida har nu presenterats!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *