Hagander 2

Nästa onsdag (28 september) är det dags för Künker/Nordlind att sälja del 2 av Haganders magnifika samling. Auktionen äger rum i Osnbrück.

Första auktionen omsatte 21 mkr och troligt är att även auktion 2 hamnar i samma prisklass. Inte mindre än 12 objekt på förra auktionen passerade halvmiljoner strecket. Jag tror inte att lika många objekt kommer över halvmiljon strecket denna gång, cirka 10 objekt har potentialen att göra det bl.a. gyllen 1628, rosenobeln, 4 carolinen 1609, 10 och 4 dukaten Riga. Ska också bli spännande att se om riksdalern 1633 når upp till samma höga pris som vid SNF-auktionen för ett par år sedan. Det blir ingen resa till Osnabrück tyvärr har jag nog inget att ”hämta” där.

Jag får i stället rikta in mig på nästa Nordlind evenemang, auktionen den 26-27 november i Stockholm. En auktion som det redan nu “snackas” mycket om! (enligt Nordlinds hemsida kommer katalogen utkomma den 15 oktober)

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *