Nordlinds auktion 26-27 november

Nu har jag haft tid och möjlighet att gå igenom katalogen lite noggrannare. Omdömmet är enkelt -Oj vilken auktion ! Kanske hade jag själv sett lite fler koppar och småmynt, men utöver det så är det en riktig toppauktion. Mängder av svåra mynt och en genomgående mycket hög kvalitet på objekten. Privatbanksedelsamlingen går inte heller den av för hackor.

Jag skulle naturligtvis kunna skriva om hur många mynt som helst från auktionen men stannar vid två objekt som etsat sig fast på näthinnan…

#302 fyraöringen 1665. Satt för en tid sedan och bläddrade i SM-boken och förundrades då över alla varianter som finns av Carl XI:s småvalörer. Flera av dessa har jag aldrig sett till salu och så dyker detta fantastiska mynt upp bara några veckor senare. Tyvärr tillåter inte min samlarbudget bud på detta fantastiska mynt, den kommer inte att stanna på utropet 15.000 utan lär kosta ett antal gånger det priset…

#788 riksdalern 1852. Mängder av ocirkulerade mynt kommer att säljas. Detta är varken det svårast eller dyraste myntet, men ett riktigt praktexemplar med proof-liknande yta !

… och avslutar med en rekomendation, surfa in på Nordlinds hemsida och ladda ner pdf-versionen eller beställ den tryckta katalogen. Bilder säger mer än tusen ord!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *