MISAB 6

I senaste numret av SNT har MISAB en annons för auktion 6. Exakt datum för auktionen verkar ännu inte vara bestämt, men en gissning är att det blir första eller andra helgen i mars. Annonsen innehåller också ett smakprov av vad som kommer att säljas, bl.a. ”många vackra mynt från Vasatiden”. Om jag tolkar bilden i SNT rätt så kommer bl.a. följande objekt att säljas:

Daler 1534, Daler Sigismund (år?), Daler Karl IX hertig av Södermanland (år?), Daler 1599, 3 mark(?) 1562, 2 Riksdaler 1607, 8 Mark 1568 (Vadstena), 2 Mark 1568 (Vadstena), 4 Öre 1598, 4 mark 1604. Inga dåliga grejer alltså!

Första får vi dock inrikta oss på Nordlinds auktion den 26-27 november. Information om hur du beställer katalogen till MISAB 6 finns på MISABs hemsida.

För egen del anlände två nyförvärv till typsamlingen häromdagen. Inga nya typer men båda klara kvalitetsförbättringar. Min tidigare halvöring Arboga höll väl kvalitet 2…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *