Nordlind -slut

Nordlinds auktion har genomförts i helgen. Nu är auktionen avslutad och slutprislistan är utlagd.

Jag var där några timmar igår men gick under Karl XII för att hinna med ett tåg hem. Hörsalen på KMK var fylld till sista plats och stämningen hög. Kvalitetsmynten ovsett valör gick bra och slutade ofta ett par tre gånger utrop. För den svåra 4 öringen 1665 fattades bara några ynka tusenlappar för att den skulle spränga hundratusenkronors gränsen. De många kastmynten gick också överlag bra. Den unika 4 marken 1654 slutade på 94 tkr och mynten till drottning Ulrika Eleonoras kröning gick i snitt för tredubbla utropet. Mynt i normalkvalitet sålde bra men ändå till överkomliga priser. För kopparmynten Gustaf II Adolf och Christina gick det sämre, drygt hälften av de utbjudna mynten blev osålda eller sålda för utropspris.

Ny länk i min länkförteckning: mcsearch.info med internationella auktionsresultat (tack “negröj”!)

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *