Nordlind – visning på KMK

Nu pågår visningen till Nordlinds auktion på KMK. Tänkte själv ta mig till KMK i morgon. För den som kommer till Stockholm först på auktionsdagen så visas mynten också 0900-1100. Misstänker dock att det kommer vara rejält trångt på lördagens visning. Själva auktionen drar i gång 1230 på lördag och fortsätter 1000 på söndag.

Den senast veckan har auktionkatalogen utgjort huvudsaklig läsning under pendlingen till och från jobbet. Jag blir mer och mer imponerande efter varje genombläddring av katalogen. Det är riktiga klassobjekt som Nordlind skrapat ihop till auktion. De klubbade priserna kommer med all säkerhet ligga en bra bit över utrop. Ett inte obetydligt antal lots kommer att säljas flera gånger utropspris!.

Imponerande är också förteckningen över litteratur sist i katalogen. En komplett förteckning som i princip täcker all litteratur som en samlare av svenska numismatiska objeket behöver.

Har inte riktigt bestämt mig om det blir ett besök på KMK till helgen. Blir det ett besök så lutar det mot lördag då mynten fram till Karl XIII säljs. Visst är det en viktig auktion som varje myntsamlare borde besöka, undertecknad inkluderat. Men man måste samtidigt vara realist. Jag har ett mycket stort intresse för numismatik men merparten av mynten ligger en bra bit över mina samlarambitioner.

Jag återkommer när auktionen är avslutad.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *