MISAB 6 nu på nätet !

Förra veckan kom papperskatalogen till MISAB 6 idag la Myntauktioner i Sverige ut pdf-versionen på hemsidan.

Jag har bara som hastigast gått igenom katalogen men kan konstatera att många trevliga mynt kommer att säljas även denna gång. En favorit i repris är # 145 falkhuvudet. Myntet har tillhört Anders Frösell och såldes på MISAB 1 när Frösells medeltidssamling gick under klubban 2009. Falkhuvudet prydde också framsida på katalogen till premiärauktionen. Utropspriset är satt till jämna 100.000, men myntet blir säkert betydligt dyrare. Vid förra försäljningen blev slutpriset 132.000 exkl. provision. Falkhuvudet är den enda typ som slogs under Johan Sverkersson (1216-1222) och myntet är därför eftertraktat såväl av medeltidssamlare som de som samlar svenska regenter.

SNF har lämnat in ett antal svåra mynt som tillhört Sven Svensson, tyngdpunkt ligger på besittningsmynt från Elbing. Flera rara mynt bl.a. den i privata samlingar unika 2 dalern 1628 kommer att säljas. Utropet på dalern är satt till 250.000 vilket gör myntet till det på förhand dyraste objektet på MISAB 6. Respektive Svensson mynt har före utropsnummer passande nog försetts med ett plommonstop, en huvudbonad som Svensson föredrog. Nettot på försäljningen av dessa mynt överförs från SNF till Sven Svenssons Stiftelse för numismatik.

Många klippingmynt kommer att säljas. Förutom flera snygga kopparklippingarna från Gustaf II Adolf säljs flera riktigt rara silverklippingar bl.a. 8-4-2 mark Vadstena 1568, 2 x Gripsholmsmark 1598 och Kalmar 4 mark 1603, 1604 samt 2 mark 1604.

INGEMARS MYNTSDIA >>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *