Våren-sommaren 2012

Hoppas att ni alla nu har vilat ut er efter helgens kraftansträngning i Helsingborg! Vi var 1.500 som besökte mässan enligt arrangören. En intensiv mässa och för många av oss en lång resväg till och från Helsingborg tar på krafterna. Många säger att FriMynt är avslutningen på vårterminen för oss myntsamlare. Det är dock en sanning med modifikation. Ännu finns en hel del godbitar kvar innan vi skriver hösttermin och sjunde MISAB auktionen.

Första helgen i maj (5-6) håller Svenska Numismatiska Föreningen sitt årsmöte på Gripsholms Slott i Mariefred. Förutom årsmöte är flera aktiviteter samt en sedvanlig Svensson auktion inplanerade.

Andra helgen i maj finns två intressanta evenemang. På lördagen (12 maj) håller Philea AB en bättre myntauktion i Stockholm. Den tryckta katalogen kommer i slutet av april, men redan nu har mynten börjat läggas ut på hemsidan. Det blir en riktigt bra Philea-auktion denna gång. Flera riktigt bra mynt är till salu bl.a. 2 öre 1602, 5 mark klipping 1612, ett provavslag av 16 marken (kastmyntet) 1660 i oädel metall och flera trevliga medaljer som en Karl XII dödsmedalj graverad av Hedlinger. På söndagen (13 maj) säljs en större samling litteratur av Numismatiska Klubben i Uppsala. Någonstans har jag hört/ läst att det kan röra sig om 300-400 utrop! Den bättre litteraturen från samma samling kommer att säljas av MISAB i höst. Observera att du måste vara medlem i SNF eller NKU för att kunna bjuda på auktionen den 13 maj.

Fick idag också information om den årliga mässan i Olofström, det blir den 21 juli (en dag som jag tänkt ägna åt annat än mynt…). Mer om mässan finns inom kort i min Numismatiska Agenda.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *