7 miljoner för 1 cent 1792…

Priserna på svenska mynt är för närvarande mycket goda, men vi kommer ändå inte i närheten av de amerikanska priserna. Häromdagen såldes en cent 1792 för hissnande 1.150.000 USD av Heritage Auctions i USA. Heritage är en ledande auktionsfirma i USA, omsättningen för auktionsfirman de senaste 12 månaderna är nästa en miljard (USD…). Mynten dominerar på Heritage och nästan vart annat objekt som just nu är till salu är myntrelaterat, därav ett 30-tal svenska objekt.

Närmast de amerikanska priserna och utbudet för svensk del kommer Hagander auktionerna. Datumet för den avslutande Hagander auktionen (4) är nu klart. Künkers har auktioner 15-19 oktober och någon av dessa dagar säljs den sista delen av Haganders samling. Under hösten kommer också Haganders kopparmyntsamling (!) att säljas. Förutom de stora silvermynten i riksdalerstorlek och guldmynt från Sverige och dess besittningar samlade Hagander kopparmynt. Misstänker att han även här bara samlade det bästa. Mer finns att läsa på Nordlinds hemsida.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *