Polletter på SNF

Precis hemkommen efter en föreningskväll på SNF. Temat för kvällen var äldre svenska polletter och pollettsamlande. Dan Carlberg höll ett inspirerande föredrag om svenska polletter fram till ca 1800 och sitt eget samlande. Allt från Förbundshären 1634 till näver, lack och läder polletter. Polletter som pga sitt förgängliga material ofta är riktiga rariteter.

Polletter är intressanta och har en historia som i mångt och mycket överensstämmer med myntens. För den som är intresserad av polletter rekomenderas medlemsskap i Svenska Pollettföreningen.

Under kvällen fick jag också den tryckta versionen av Myntkompaniets kommande auktion, 12 maj 2012. Katalogen utgjorde lektyren på hemresan från Stockholm. Jag skrev för lite sedan om auktionen. Konstaterar nu efter hemresan att auktionen är betydlig bättre än vad jag vid en första “glimt” på hemsidan ansåg. En mängd högkvalitativa mynt säljs, lägg därtill bra medaljer och flera trevliga provavslag. Katalogen ligger nu ute online på Myntkompaniet/ Phileas hemsida. Fick i kväll också bekräftat att litteraturauktionen i Uppsala den 13:e är en riktigt stor auktion med cirka 500 nummer! Planen är att katalogen läggs ut på NKU:s hemsida till helgen.

Väl hemkommen hade också Malmö Frimärkshandels senaste auktionkatalog anlänt. Denna gång dock utan några mynt.

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *