SNF:s årsmöte 2012

En trevlig helg med ett 40-tal numismatiskt intresserade närvarande har precis avslutats.

Helgen bjöd på flera bra föredrag i passande miljöer. Myntningen 1598 hölls i rikssalen på Gripsholms slott och föredraget om Roggesamlingen passande nog i rikssalen på Roggeborgen, före föredraget visades också valda delar av Roggesamlingen upp. En samling som annars förvaras på KMK. Helgen avslutades med ett mycket intressant föredrag om svenska provmynt. En mängd olika provmynt många helt okända för mig och för den övriga publiken visades upp.

Bilden i förra inlägget på Gripsholms Slott var en mycket tidig etsning/träsnitt? med många hundra år på nacken. Här kommer en dagsfärsk bild. Observera särskilt den tretungade svenska flaggan vid slottet, som för dagen var placerad på halv stång maa kungens farbror Greve Carl-Johans bortgång i går.

Sven Svensson auktionen gick bra, för egen del fick jag med mig ett par objekt, bl.a. Trollhätte-polletterna. Som vanligt gick många utrop till bordet. Hela slutprislistan kommer inom kort att publiceras på SNF:s hemsida.

Under helgens årsmöte presenterades en ny bok i SNF:s monografi-serie, en bok om brakteater författad av Roger Svensson. Alla SNF:s medhavda exemplar såldes slut så jag får kila ner till Banérgatan någon dag framöver och inhandla ett exemplar av denna som det verkar mycket trevliga bok.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *