Myntkompaniet + Auktion i Uppsala

Idag har det varit auktion hos Myntkompaniet/Philea i Stockholm. Jag var inte där, men slutprislistan ligger nu ute på Myntkompaniet/ Phileas hemsida. Inga sensationell slutpriser och relativt mycket av materialet blev osålt. Bäst gick Ulrika dukaten 1720, 51.000 (30.000) och 1 daler 1715 kanonmetall 33.000 (18.000). Men som sagt mycket blev osålt bl.a. 5 marken 1612 och avslaget 1660 av 16 marken.

I morgon är det litteraturauktion i Uppsala med nästa 500 utrop! Numismatiska klubben har tillsammans med MISAB fått förtroendet att sälja en mycket bra samling litteratur. Volymmässigt säljs de flesta objekten i morgon, söndag, men ett 100-tal av de bättre objekten kommer på MISAB till hösten. Jag hade planer på att åka till Uppsala men så blir det inte. Skickade i stället in några skriftliga anbud i veckan, så jag får avvakta och hoppas på det bästa. Visst är det mycket intressant litteratur som säljs, men det är nog bara ett tio-tal utrop som jag är riktig spekulant på. Utländsk litteratur och gamla lagerlistor från Appelgren, Bokauktionskammaren, Bukowski, Hirsch, Holmberg, Selling m.fl. är intressanta men inget jag samlar på.

Två Sven Svensson polletter från förra helgen. Trollhättan 1 kanna dricka med respektive utan årtal.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *