Sommartider !!!

Nu går vi mot sommar och andra intressen får ta större plats på bekostnad av numismatiken. Visst kommer det att bli ett och annat besök på Tradera, eBay och andra siter men där stannar det nog. Kanske blir det något enstaka blogg-inlägg när andan faller på. Om inte förr så återkommer jag i slutet av sommaren när katalogen till MISAB anländer. En riktigt bra auktion enligt förhandssnacket. För den som inte vill ta sommarlov redan nu så anordnar Philea en auktion på onsdag.

Sommarlektyr i år blir bl.a. Roger Svenssons nyutkomna bok Renovatio Monetae. Ännu har jag bara som hastigast bläddrat igenom boken, men den verkar vara mycket intressant. Det är alltid spännande och utvecklande när olika forskningsområden möts. I detta fall traditionell numismatisk forskning mixad med ekonomiska teorier för att bl.a. förklara myntens begränsade användningstid.

Ett större fynd med svenskintresse har gjorts i Danmark och ett antal 4 skillingar 1535 ska ha hittats! länk till natmus.dk >>.

Avslutar med två bilder, en på en nyinköpt pollett…

…och en från joggingrundan i morse.

I bakgrunden syns Viksten där man nyligen tror sig ha hittat resterna av Resande Man. Kronoskeppet Resande Man var på väg till Polen men förliste i november 1660 och skall enligt sägnen och bevarade dokument i lasten haft mängder med guld- och silvermynt…

Trevlig sommar !

Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *