MISAB 7 nu på nätet

Katalogen anlände för cirka en vecka sedan. Nu har även den digitala katalogen lagts ut. Trevliga kataloger i all ära men högupplösta bilder på nätet tycker jag ger ett bättre beslutsunderlag inför budgivning. På nätet finns också en möjlighet att besiktiga de loter som inte avbildats i katalogen.

Nu har jag hunnit bläddra igenom katalogen både en och två gånger. Imponeras särskilt av alla de spelpenningar och polletter som säljs. Detta måste vara en av de bättre spelpenning auktionerna som avhållits, möjligtvis bara brädad av Bonde 5. Likaså är pollettdelen imponerande. Jag har inte räknat hur många lots det rör sig om men det är säker över 100. XR, R och S markeringarna duggar tätt. Möjligtvis borde det också finnas några beteckningar UNIK (i privata samlingar). Men jag tycker katalogförfattaren gör rätt som har en viss återhållsamhet i graderingen. Raritetsbeteckningar är en färskvara som alltid kan komma att överprövas, nya objekt upptäcks medan andra kan försvinna.

För egen del tycker jag det är lite synd att såväl svenska mynt som polletter har splittrats upp i katalogen. Visst bör såväl Rådströms som Törngrens samlingar hållas ihop. Men samlar man polletter eller mynt är nog deltagande båda dagarna att rekommendera. Samtidigt som vi är många såväl pollett- som myntsamlare som bara kan delta en av de två auktionsdagarna beroende på andra engagemang eller långa resor till Stockholm. Den stora frågan blir då ska vi åka till Stockholm lördag eller söndag? Som tur är finns alltid möjlighet att lämna anbud!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *