Ännu en GULD-medalj !!!

Nu lägger jag numismatiken på hyllan för ett litet tag…

När det gäller medaljer är frågan ofta om de ska vara i guld, silver eller brons. De senaste dagarna har bara de två ädlaste valörerna varit aktuella. Det som länge såg ut att vara guld tappade under den tidiga hösten i värde, ”guldet höll på att bli till sand”… De senaste timmarna har varit spända.

Men nu är det klart, det blev GULD och ELFSBORG är åter svenska mästare!

I samlarkretsar är det väl Älvsborgsmedaljerna som röner störst uppmärksamhet. Jag samlar naturligvis på medaljer med Elfsborgs anknytning! De flesta av mina ”dyrgripar” ligger i bankfacket så jag fick fota den jag hade hemma, samt lägga på lite guldfärg (dagen till ära)… Fotbollslaget Elfsborg är bättre medaljsamlare än vad jag någonsin kommer att bli, särskild vad gäller guldmedaljer, detta var den sjätte. I IF Elfsborgs samling finns nu allsvenska guldmedaljer med årtalen 1936, 1939, 1940, 1961, 2006 och 2012! Lägg till detta sex stora och fem små medaljer i silver, samt sex i brons!

Hade ingen möjlighet att ta mig ner till födelsestaden Borås denna speciella söndag, ”Gul(d)igan” som jag är. Försökte få tag i biljetter i torsdags natt då guldförhoppningarna markant ökades på, men matchen var naturligtvis då redan slutsåld. Nu fick jag istället följa upplösningen via datorn.

…som sagt, numismatiken får ta ett steg tillbaks, för nu ska guldmedaljen firas!

Leave a Reply

Your email address will not be published.