Misab 8

Om precis en vecka pågår Misab 8 för fullt. Katalogen börjar nu bli ”välbläddrad” och full med anteckningar. Det gäller att vara förberedd för när auktionen väl är igång går allt med en ”rasande fart”… Tycker att Misab har fått ihop en riktigt bra auktion även denna gång. Bra bredd som borde tillfredsställa de flesta samlar inriktningar och både de med stor och liten plånbok. Jag har försökt välja ut några favoriter, kanske inga mynt som jag kommer att bjuda på, men väl mynt som är värda att uppmärksamma. Tidigare har jag skrivit om den mycket intressanta 1/24 thalern Elbing 1658.

– Att vi präglat oboler i Sverige hade gått mig helt förbi men #363 är en obol från Söderköping präglad under Magnus Eriksson (1319-1363).

– Halvöret Säter #553 är en mycket trevlig och svår variant, myntet hamnar inte på listan för variantens skull, utan för att den håller osedvanligt bra kvalitet och dessutom är välpräglad och välcentrerad.

– Ännu en halvöring, denna gång från Arboga 1628 (#561). Visserligen med bedrövlig åtsida, men en typ som saknas i de flesta samlingar. Betänker man att de senaste sålda mynten kostat mellan 50 och 100 tkr provision inräknad, måste utropspriset (8000) ses som mycket fördelaktigt.

– Förläningsbrevet 1652 (#625) undertecknat av Drottning Christina!

– Krellmyntet 1723 i kvalitet 0 som bör klubbas för ett sexsiffrigt belopp och kanske kan gå så högt som en kvart miljon? Såg en förstoring av åtsidan (säkert med diametern 60-70 cm) i går på SNF, vilken kvalitet och utprägling!

Visning av mynten sker nu till veckan i Stockholm. Adress och visiningstider hittar du på Misab:s hemsida.

… fick idag ett mail från tradera.com nu höjer man återigen försäljningsprovisionen, denna gång med en procent till nio. Det skulle nog inte skada med lite konkurrens, budera.se? Provisonen på Tradera är snart på samma nivå som de etablerade auktionsfirmorna. Detta trots att du på Tradera själv måste både fotografera, beskriva och äkthetsbestämma objekten. Vilket uppenbarligen många har problem med…

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *