Misab 8 – dag 1

En lång dag är till ända. Upp med tuppen, väckarklockan ringde 05:50, i morse. En halv dags arbete följt av en halv dags semester. Nu hade jag väl inte riktigt semester utan semestern ägnades åt ett intensivt möte. Som tur var ägde mötet rum inte långt från Restaurang Garnisonen och mötesordförande hade vänligheten att avsluta mötet precis halv fyra!

Första dagen på Misab 8 innehöll utländska mynt, medaljer, sedlar och böcker. Hade bara ett objekt förkryssat i katalogen, en bok. Eftersom böckerna såldes sist fanns det tid att besöka visningen. Gjorde visserligen ett första besök på visningen redan vid lunchtid. Men då var det “knökfullt” på Banérgatan och omöjligt att få plats vid visningsbordet. Vid mitt andra besök på Banérgatan hade auktionen påbörjats och det var betydligt glesare med besökare i visningslokalen. Det fanns nu goda möjligheter att inspektera de svenska mynt som säljs i morgon och till lördagens auktion finns betydligt fler anteckningar i min katalog…

Eftersom det bara fanns ett förkryssat objekt i katalogen kunde merparten av tiden ägnas åt “myntsnack” med samlarkollegor. Endast en gång behövde jag resa mig och gå in i auktionslokalen och buda. Vistelsen i lokalen blev kort och en viktig svensk numismatisk bok jag tänkt köpa i många år och som jag också budat på ett antal gånger bärgades äntligen hem!

Första auktionsdagens 342 nummer avverkades på ganska exakt två timmar vilket ger en snittfart på drygt 170 nummer i timmen. En snabbt avklarad auktion trots att den innehöll en del ”konstpauser” som arrangören nog inte räknat med. Vi får se fredagen som en generalrepetition inför lördagens mer digra program. I morgon säljs knapp 900 svenska objekt och auktionssalen lär vara betydligt mer välbesökt då. Det gäller att komma i tid för att få bra plats. Tyvärr följde jag med för dåligt på auktionen för att kunna redovisa några resultatet, men slutprislistan ligger nog snart på Misabs hemsida.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *