Pegasus auctions 4-5 maj

Nu börjar objekten till auktionen den 4-5 maj att läggas ut. Trevliga objekt och bra bilder. På lördagen säljs huvudsakligen ordnar och utmärkelser. Tyvärr kan jag nästan inget om ordnar och utmärkelser och kan väl bara hjälpligt räkna upp de mest kända svenska. Av totalt knappt 2000 utrop på lördagen är 21 svenska.

De utländska objekten verkar också dominera på söndagen. Allt är ännu inte utlagt men av de drygt tusen utropen verkar 37 vara svenska. Huvudsakligen bättre svenska guld och silvermynt samt ett tiotal provmynt, flera av dessa riktigt svåra.

Katalogen ska enligt uppgift vara utskickad idag till de som beställt den.

Det blir alltså i högsta grad en internationell auktion som avhålls den 4-5 maj. Ett spännande upplägg då de flesta myntauktionerna som hållits på svensk mark har haft huvudinriktningen svenska objekt. En inte allt för djärv gissning är väl att det internationella deltagandet på auktionen blir stort och att det kommer att pratas många olika språk i auktionssalen på Sheraton. Om prisbilden också blir internationell återstår att se! Och vem vet kanske får nya utländska handlare och samlare upp ögonen för Stockholm som marknadsplats för mynt och medaljer och återkommer till andra auktioner och evenemang?

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *