Frimynt 2013 (- exponera dig för fler mynt!)

Min erfarenhet är att desto fler mynt som jag exponeras inför, desto större är chansen att göra bra köp. Under några mindre aktiva år utgjorde KNF och Ahlströms auktioner de enda inköpskanalerna för mig och också de tillfällen då jag exponerades för nya mynt. Visst köpte jag mynt men gjorde knappast några ”fynd”.

Idag är jag aktivare och följer ett antal auktionsfirmor, bevakar auktioner på nätet och besöker några mässor varje år. Exponeringen av mynt har markant ökat och med det både min kunskap om mynt som antalet inköp!

Tradera som referensram kan ge en skev bild av mynt Sverige. Särskilt vad gäller kvalitetsbedömning. På Tradera finns också risken att det som säljs inte är äkta. På exempelvis en Misab eller Nordlind/Künker auktion är risken minimal att det som säljs är oäkta och i de sällsynta fall oäkta mynt smugit sig in i katalogen har dessa snabbt plockats bort.

Mitt råd till dig som samlare är att varje år försöka få se så många mynt som möjligt! Du lär dig mycket om såväl kvalitetssättning, sällsynthetsgrad och värde genom att se mynt live och ta del av mynthandlares kvalitetsbedömning och prissättning.

Nästa helg är det FriMynt i Helsingborg. Ett ypperligt tillfälle att få se mängder av mynt vid ett och samma tillfälle. Har du möjlighet – Besök FriMynt 2013 !!!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *