Paparazzi…

Det blev ingen båttur i tisdags. Sommar och semester innebär möjlighet till spontanitet och det gäller att vara flexibel. Ett SMS i måndags kväll medförde att kosan på tisdagsmorgonen i stället för Viksten och Resande Man ställdes till Öland och Borgholm. En resa som innebar att både Kalmar Slott och Borgholms slottsruin, två historiskt intressanta platser besöktes.

Ett besök i Borgholm medför tydligen också ett obligatoriskt besök på Soliden? Har aldrig varit där förut men måste säga att det var klart besöksvärt med en underbar omgivande natur. Jag hade också bra guider med mig som kunde området både innan och utan, vilket naturligtvis förstärke upplevelsen.

På Soliden fick jag också se två myntmotiv live. I måndags skrev jag om Drottninggrottan på Nåttarö och en händelse som inträffade för nästan 400 år sedan Nu fick jag se en drottning som har förekommit ett antal gånger på de svenska mynten bl.a. på det “egna” guldmyntet från 1993. Också huvudmotivet på de svenska mynten de senaste 40 åren fanns på plats. Dock var identifieringen av det motivet betydligt svårare och jag hann aldrig få fram kameran ordentligt. Väl “maskerad”, iklädd såväl läderställ som integralhjälm lämnade SNF:s höge beskyddare snabbt Soliden på ett tvåhjuligt fordon, medan jag “fibblade” med kameran…

Sommaren går vidare. Har precis gått igenom veckans objekt på Tradera och eBay men hittade inget av intresse även om det blev bevakning på några objekt som vid rätt pris kan vara köpvärda. På Misabs hemsida finns nu informationen om att katalogen kommer att levereras under första halvan av augusti. Ska bli spännande att se vad Dan har fått ihop till denna auktion förutom de besittningsmynt och det rikssvenska XR myntet från Svenssons samling som jag tidigare skrivit om.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *